Robert Feller Producties

Blog

Must see!

15-02-2012

Robert Feller

Van meerdere mensen heb ik de afgelopen weken gehoord dat ze mijn blogs weliswaar de moeite waard, maar soms ook een beetje afschrikwekkend vinden voor beginnende voice-overs; alsof ik mensen toch vooral zou willen aansporen om ‘iets anders’ met hun leven te gaan doen. Dit heeft mij eerlijk gezegd nogal verbaasd, want als ik al een duidelijk omlijnde boodschap heb, is het dat iedereen vooral zijn/haar dromen moet najagen! Tegelijkertijd wil ik wel dingen schrijven die in mijn ogen realistisch zijn, en blijkbaar valt dat mensen soms nogal rauw op hun dak. Vandaar -voor de balans- een louter enthousiasmerende blog met ‘must see voice-over filmpjes’.

Na het bekijken van de volgende filmpjes moet ik concluderen dat -in tegenstelling tot wat ik in mijn vorige blog schreef- glamour en een celebrity status weldegelijk bestaan in het vak. En als je tot de meest geboekte voice-overs ter wereld behoort, is het zelfs mogelijk om miljonair te worden! In…uhm…Amerika dan.
Droom mee met deze drie topfilmpjes over enkele van de bekendste stemmen van Amerika, featuring Joe Cipriano, George Delhoyo, Mark Elliott, John Leader, Al Chalk, Nick Tate en de inmiddels overleden koning Don LaFontaine.Het volgende filmpje werd een paar jaar geleden een instant klassieker, Hollywood film waardig inclusief happy end. Hoe een alcohol- en drugsverslaafde voice-over (Ted Williams) aan lager wal raakt, dakloos wordt en een beetje zakgeld verdient door met zijn ‘golden voice’ automobilisten in te vermaken. Eén van die automobilisten zet het op YouTube, waardoor hij in een klap de bekendste zwerver van Amerika wordt. Gevolg: een hernieuwde carrière als voice-over, een huis en na jaren zelfs een hereniging met zijn familie. Een eersteklas tear-jerker!Het grappigste filmpje over het werk van een voice-over vind ik deze, een filmtrailer (Comedian van Jerry Seinfeld) die de draak steekt met…een stereotype filmtrailer. Meesterlijk gespeeld door voice-over Hal Douglas.En nog eentje om dat ie zo leuk is. Opnieuw Don LaFontaine, dit keer in een commercial van Geico, waarin hij voor de verandering eens zelf in beeld is.Volgende keer meer, Robert